Acasa Actualitate-Interna Ciolacu: Să ne asigurăm că vom avea suficiente alimente la prețuri accesibile pentru toți românii

Ciolacu: Să ne asigurăm că vom avea suficiente alimente la prețuri accesibile pentru toți românii

scris de Misu Andrei
34 Afisari

Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță o schemă de ajutor de stat pentru fermieri la care lucrează deja Ministerul Agriculturii, prin care să fie finanțată instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișurile fermelor și halelor de producție. De asemenea, liderul PSD a vorbit în cadrul conferinței „Protecția Infrastructurii Critice” și despre finanțarea sistemului de irigații din PNRR, precum și despre investiții în infrastructura maritimă și de cale ferată „pentru a asigura fluxurile comerciale europene atât de necesare atât Ucrainei, cât și Republicii Moldova.”

foto facebook PSD

„După anii de pandemie care au testat capacitățile statului român și ale mediului de afaceri de a rezista asaltului unei situații sanitare de forță majoră, climatul actual de securitate ne arată ce capacități avem de întărit și de dezvoltat suplimentar, fie că vorbim de sectorul energetic, digitalizarea instituțiilor, infrastructura de transport, producția substanțelor petrochimice, alimentație, agricultură sau de mediu. Statul român are de recuperat mulți pași pentru a fi o plasă de siguranță în momente critice. Mobilizarea rapidă a întregii societăți în fața unui dezastru trebuie să fie susținută printr-o coerentă și flexibilă funcționalitate a statului român”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta spune că este nevoie ca statul să ajute fermierii și producătorii să își limiteze costurile.

„Sectorul energetic este cel mai bun exemplu. Probleme din lanț provocate de scumpiri ne arată nevoia stringentă de a investi mai mult în capacități de energie regenerabilă, iar un proiect concret cu impact și asupra siguranței alimentare este cel prin care utilizăm banii din fondul de modernizare pentru independența energetică a fermelor și unităților de producție. Ministerul Agriculturii lucrează la o schemă de ajutor de stat prin care acoperișurile fermelor și halelor de producție să fie utilizate pentru instalarea panourilor fotovoltaice. Am văzut cu toții ponderea mare a costurilor la energie în inflație. De aceea, trebuie să ajutăm fermierii și producătorii să-și limiteze costurile și să ne asigurăm astfel că vom avea suficiente alimente la prețuri accesibile pentru toți românii”, a spus liderul PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult