Acasa Actualitate-Interna Ciolacu: Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României al oricăror firme ruseşti şi al oamenilor de afaceri ruşi

Ciolacu: Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României al oricăror firme ruseşti şi al oamenilor de afaceri ruşi

scris de Misu Andrei
65 afisari

Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul PSD, că în România trebuie să existe un blocaj total al oricăror firme ruseşti şi al oamenilor de afaceri ruşi. Președintele social democrat a precizat că a stat de vorbă cu Florin Cîțu și declarația comună ce va fi adoptată în Camerele reunite ale Parlamentului va cuprinde și „elemente din sancţiunile decise la nivelul UE asupra Rusiei”.

Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Facebook

”Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României al oricăror firme ruseşti şi al oamenilor de afaceri ruşi”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că a stat de vorbă cu președintele PNL, Florin Cîţu, iar Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc luni, în şedinţă comună pentru a adopta o declaraţie politică cu privire la situaţia din Ucraina, care va cuprinde „elemente din sancţiunile decise la nivelul UE”.

„Am vorbit cu domnul preşedinte Florin Cîţu şi am convocat împreună un plen comun pentru o declaraţie a Parlamentului României în ceea ce priveşte evenimentele din Ucraina. În această declaraţie vom veni şi cu elemente din sancţiunile decise la nivelul UE şi vrem să fim foarte bine înţeleşi că ceea ce se întâmplă în Ucraina în anul 2022 depăşeşte limitele de acceptare, un stat suveran este atacat şi, în acest moment, toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm”, a afirmat el.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc luni, în şedinţă comună pentru a adopta o declaraţie politică cu privire la situaţia din Ucraina, a declarat, luni, și preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu.

„Am discutat azi-dimineaţă cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi vom avea plen reunit astăzi, la o oră pe care o vom anunţa, pentru a adopta o declaraţie politică pe tema situaţiei din Ucraina. Trebuie să fie cât mai repede acest plen”, a precizat Cîţu.

El a subliniat că întreaga clasă politică trebuie să acţioneze „ferm” în contextul războiului din Ucraina.

„Este clar că trebuie să arate că toată clasa politică din România acţionează ferm în acest război, această invazie a Rusiei în Ucraina, dar trebuie să venim şi cu soluţii şi aici Parlamentul României, şi în discuţia pe care am avut-o cu preşedintele României, săptămâna trecută, este gata, în momentul în care este nevoie, să modificăm în legislaţie pentru a permite (…) să modificăm ceva în domeniul umanitar. Parlamentul României este gata să treacă orice astfel de legislaţie în regim de urgenţă ca (…) să fie totul aplicat legal chiar şi în ceea ce priveşte sancţiunile”, a precizat Cîţu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult