Acasa Actualitate-Interna Ciprian Ciucu cere modificarea legii Poliţiei Locale şi înfiinţarea unui serviciu de ecarisaj

Ciprian Ciucu cere modificarea legii Poliţiei Locale şi înfiinţarea unui serviciu de ecarisaj

scris de Misu Andrei
613 Afisari

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunţat că va cere Parlamentului modificarea legii Poliţiei Locale, iar la nivel local înfiinţarea unui serviciu de ecarisaj. De asemenea, edilul a anunţat demararea unei anchete interne la Poliţia Locală Sector 6. Măsurile vin după ce o femeie a murit muşcată de câini în zona Lacului Morii.

Voi cere imediat Consiliului Local al Sectorului 6 și apoi Consiliului General să aprobe înființarea unui serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6 (dacă este nevoie, serviciul să fie delegat inclusiv Sectoarelor)! De asemenea, vom extinde competențele Poliției Locale a Sectorului 6, astfel încât să aibă toate instrumentele legale necesare pentru a verifica microciparea și sterilizarea! Voi contacta parlamentarii pentru a modifica legea pentru ca și Poliţia Locală a Sectoarelor Municipiului București să aibă competențe similare cu Politia Animalelor. Astfel, vidul legislativ trebuie înlăturat.

Concret, voi cere Parlamentului sa modifice OUG 155/2001, scrisa cu 9 ani inainte de infiintarea Politiei Locale trebuie coroborată cu Legea 155/2010 dupa care funcționează Poliția Locală.

Primăriile de sector nu sunt UAT, ci subdiviziuni de UAT, iar legislația actuală prevede aceste competențe la nivel de UAT, in cazul nostru, Municipiul București, în alte cazuri comune, orașe, municipii. Voi bugeta pentru următorii ani acțiuni temeinice de verificare și campanii reale de constientizare cu privire la sterilizare! Vom bugeta inclusiv costuri cu sterilizarea. Vom bugeta achiziția de servicii de adăpost pentru câinii care vor fi capturați. Câinii vor fi permanent luați de pe raza Sectorului 6 (nu doar de luni până vineri, de la 8.00 la 16.00) și ținuți în condiții decente, umane„, a transmis Ciprian Ciucu, printr-o postare pe Facebook.

Anchetă la Poliţia Locală Sector 6

Edilul susţine că ASPA este necesar ca administraţiile de sector să preia din atribuţiile ASPA, menţionând că instituţia este „depăşită de situaţie”.

Am luat legătura inclusiv cu Politia MAI din Sectorul 6 pentru a face acțiuni comune de verificare, împreună cu Poliţia Locală a Sectorului 6.

Am demarat o anchetă internă la nivelul Poliției Locale a Sectorului 6, voi prezenta vineri, cel târziu luni, rezultatele într-o conferință publică. Îmi cer scuze ziariștilor și îi rog să înțeleagă, nu voi participa în emisiuni și nu voi mai da declarații până nu am clare rezultatele anchetei interne.

Trebuie vorbit factual, pe date clare, nu pe impresii. Regret enorm cele întâmplate și îmi asum de acum înainte să nu se mai întâmple așa ceva în Sectorul 6! Imi asum vina de a conștientiza prea târziu creșterea numărului de câini fără stăpân, ca urmare a diminuării din ultimii ani a capacităților ASPA. Condoleanțe familiei, îmi pare nespus de rău! Noi nu vom fugi de atribuții, vom cere și asuma altele în plus„, a precizat Ciucu.

Mai multe anchete au fost declanșate după atacul de sâmbătă dimineața de pe Lacul Morii din Sectorul 6 al Capitalei, unde, Ana Oroş, o femeie de 43 de ani, a fost ucisă de o haită de câini comunitari. Pe de o parte, Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal in rem pentru omor din culpă, iar pe de altă parte, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că a demarat o anchetă la Poliţia Locală Sector 6.

PSD solicită o anchetă extinsă la Primăria Municipiului București și Sector 6 pentru stabilirea și sancționarea celor responsabili pentru moartea femeii ucisă de câini în zona Lacului Morii din București.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS