Acasa Actualitate-Interna Cîțu: Dacă s-ar fi respectat regulile la schi, n-am fi fost nevoiţi să luăm măsurile din perioada următoare

Cîțu: Dacă s-ar fi respectat regulile la schi, n-am fi fost nevoiţi să luăm măsurile din perioada următoare

scris de Misu Andrei
92 afisari

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că știe motivele pentru care numărul de infectări a crescut în ultima perioadă, în România oamenii putând merge la schi, unde nu au respectat în totalitate regulile. El spune că nu deschiderea şcolilor a dus la creșterea numărului de infectări.

„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în restul Europei, vedem că noi avem printre cele mai relaxate restricții. După ce am văzut efectele lockdown-ului anul trecut am realizat că nu mai putem face asta. Trebuie să menținem economia deschisă”, a afirmat Florin Cîţu, la B1Tv.

Întrebat dacă există riscul unui lockdown de Paşte, premierul a spus că nu se ia în calcul aşa ceva.

„Gândiţi-vă că anul trecut nu am intrat în lockdown şi ajunsesem la cifre foarte mari. (…) În valul doi nu a mai existat nicio perioadă de lockdown şi România a fost cred că singura ţară în Europa fără lockdown după prima perioadă iniţială. Nu, nu luăm în calcul aşa ceva”, a precizat premierul.

El a spus că se cunoaște motivul creşterii numărului de infectări, referindu-se la faptul că oamenii au mers la schi.

„Ştim de ce cresc aceste cazuri. România a fost ţara care a avut un sezon de iarnă în care oamenii au mers la schi. Foarte puţine ţări şi-au permis acest lucru, acest lux şi acum, e adevărat, oamenii nu au respectat în totalitate regulile. Dacă acolo ar fi respectat regulile, n-am fi fost nevoiţi să luăm şi măsurile din perioada următoare. Dar am demonstrat ceva, că am deschis şcolile şi nu de acolo vine problema şi nu de acolo a crescut numărul de infectări”, a subliniat prim-ministrul.

1 comentariu

Contra 13-03-2021 - 09:43

Cu parere de rau, trebuie sa-i dau dreptate. S-au inghesuit romanii ca niciodata!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult