Acasa Actualitate-Interna Cîțu: Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat

Cîțu: Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat

scris de Misu Andrei
103 Afisari

O nouă zi de revoltă printre minerii din Valea Jiului. Sute de oameni protestează în fața Complexului Energetic Hunedoara, nemulțumiți că nu și-au primit salariile la timp și, în ciuda promisiunilor făcute, spun că nu vor renunța la proteste. Pemierul Florin Cîțu spune că s-a găsit soluția pentru plata salariilor, dar îi acuză pe unii politicieni că profită de protestul minerilor.

E un domeniu dificil și această tranziție la economia verde în toată Uniunea Europeană vine cu problemeÎi înțeleg, știu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluția aleasă e una care rezolvă problemaAcest guvern a arătat că salariile au fost plătite la timp, am găsit soluția pentru următoarele 3 luni”, a spus Cîțu.

Trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei, de aceea spun că nu cred că soluția aleasă e bună. În 2020, când au fost plătite toate salariile, și ale minerilor, lună de lună, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză din sănătateNu mi se pare normal ce se întâmplă”, a adăugat el.

Găsim soluții, îi înțeleg, știu că trec printr-o situație dificilă. Formula prin care încearcă să rezolve această situație nu mi se pare cea mai fericită, dar mi se pare că sunt foate mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni din aceeași categorie, în ultimii ani, de pe ultima acestei categorii sociale. Țineți minte ce a fost în anii 90. Le spun românilor și bucureștenilor că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, ce s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu și a altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, a mai spus Cîțu.

Declarațiile vin după ce o parte dintre minerii care protestează în subteranul Minei Lupeni din Valea Jiului au anunţat, duminică seara, că sunt dispuşi să intre în greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate. Sute de mineri protestează și în fața Complexului energetic Hunedoara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult