Acasa Actualitate-Interna Cîţu: Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia acum

Cîţu: Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia acum

scris de Misu Andrei
113 afisari

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, spune că regimul actual al Rusiei, cu o economie funcţională, reprezintă o ameninţare pentru toate ţările din regiune. „Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia acum”, susține liderul PNL.

Florin Catu Foto: gov.ro

„Atât timp cât încă vom face comerţ cu Rusia, economia ei va fi bine. Actualul regim al Rusiei cu o economie funcţională este o ameninţare pentru toate ţările din regiune. Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia ACUM. Este imperativ pentru siguranţa noastră”, a scris Cîţu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Cu o zi în urmă, Cîțu anunţa că va cere în coaliţia de guvernare susţinerea unui act normativ prin care să li se taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi la orice formă de finanţare din taxele românilor.

„Anul trecut am dat o ordonanţă de urgenţă prin care companiile din China au fost excluse de la contractele finanţate din fonduri europene. Voi cere în coaliţie un act normativ care să taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi orice altă formă de finanţare din taxele românilor. Nu trebuie să mai pierdem timpul. Trebuie acţionat urgent”, transmitea Florin Cîţu.

Potrivit președintelui PNL, în România ar exista în jur de 600 companii cu acționariat rusesc, „legat de oligarhi din jurul lui Putin”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult