Acasa Actualitate-Interna Ciucă și Maia Sandu: Discuție despre situația de securitate și cea energetică

Ciucă și Maia Sandu: Discuție despre situația de securitate și cea energetică

scris de Misu Andrei
42 Afisari

Premierul României a discutat cu președinta Republicii Moldova despre situația de securitate din regiune și situația pe energie.

Foto: Guvernul României

Potrivit unui comunicat de presă, premierul României, Nicolae Ciucă a primit-o, la Palatul Victoria, pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, discuțiile dintre cei doi vizând „principalele teme de preocupare comună legate de situația de securitate regională și cea energetică determinată de distrugerea unui număr de capacități ucrainene de producere a energiei electrice”.

În cadrul discuțiilor, premierul Nicolae Ciucă, „a subliniat elementele de sprijin constant ale României pentru Republica Moldova, mergând de la livrarea de urgență a unor cantități de energie electrică, după sistarea livrărilor din Ucraina, până la furnizarea de gaz, lemne de foc și păcură”.

De asemenea, președintele Republicii Moldova „a prezentat situația la zi, după recenta tăiere de livrări de gaze și nerespectarea contractului de către Gazprom și Federația Rusă, atât către Republica Moldova aflată sub controlul autorităților legitime de la Chișinău, cât și față de malul stâng al Nistrului, expus dificultăților financiare în perioada imediat următoare”, mulțumind României „pentru reacția promptă privind compensarea de urgență a deficitului de curent electric, arătând că situația vecinătății cu războiul din Ucraina ridică îngrijorări și produce efecte imediate”.

Potrivit sursei citate, „cei doi înalți oficiali au subliniat oportunitatea privind decongestionarea traficului de frontieră prin extinderea podurilor și căilor de transport existente și prin construirea de noi poduri peste râul Prut, care vor îmbunătăți interconectarea dintre cele două state, consolidând legăturile economice, comerciale și de afaceri. Oportunitățile astfel create pot antrena investițiile de capital europene și mări atractivitatea Republicii Moldova pentru partenerii externi”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS