Acasa Actualitate-Interna Cod galben de vânt intens și ninsori viscolite

Cod galben de vânt intens și ninsori viscolite

scris de Misu Andrei
79 afisari

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți dimineață două informări meteo de vremea rea, cu precipitații mixte, vânt și vreme deosebit de rece, dar și un cod galben de vânt intens. Informarea meteorologică intră în vigoare marți, la ora 12:00, și expiră pe 25 martie, la ora 10:00. Se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Astfel, în intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Codul galben de intensificări ale vântului vizează Moldova și nord-estul Munteniei, în intervalul 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00.

Astfel, în Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

După ce această avertizare cod galben va expira, va fi în vigoare o nouă informare meteo de vreme rea, până miercuri la ora 21:00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult