Acasa Actualitate-Interna Cod portocaliu de furtuni și ploi abundente.

Cod portocaliu de furtuni și ploi abundente.

scris de Misu Andrei
53 afisari

Meteorologii au emis un cod portocaliu de furtuni pentru sud-vestul țării și sunt anunțate cantități importante de ploi până mâine dimineață.

Avertizare ANM: Ploi și intensificǎri ale vȃntului miercuri și joi (foto:dcrelief.com)

Codul portocaliu de furtuni vizează Oltenia, local Muntenia și zona Carpaților Meridionali. De la ora 12 și până mâine dimineață, în aceste regiuni vor fi averse, descărcări electrice, pe alocuri vijelii și grindină. În plus, se vor strânge cantități de apă de peste 70 l/mp.

De asemenea, mare parte din Muntenia, sudul Transilvaniei și masivele sudice sunt vizate de un cod galben de instabilitatea atmosferică.

În zilele următoare, va ploua în regiunile nordice și în sud-vest. Mâine, temperaturile se vor menține plăcute. De vineri însă, vremea se va încălzi din nou: 33…34 de grade se vor înregistra în Muntenia.

Prima zi de weekend va aduce din nou furtuni. În jumătatea de sud-est a țării vor fi averse, vijelii și grindină.

În Capitală, temperaturile vor scădea simțitor și nu vor mai trece de 30 de grade Celsius. După-amiaza vor fi averse însoțite de fenomene electrice, iar vântul va avea intensificări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult