Acasa Actualitate-Interna Codul Rutier se schimbă: o nouă regulă urmează să fie introdusă

Codul Rutier se schimbă: o nouă regulă urmează să fie introdusă

scris de Misu Andrei
65 Afisari

Codul rutier se modifică din nou. Poliția Română anunță că șoferii riscă amenzi usturătoare în cazul în care nu respectă legea.

Conform Codului rutier, șoferii români vor fi nevoiți să utilizeze faza scurtă pe toate drumurile publice, nu doar pe autostrăzi, drumuri expres sau europene.

Astfel, toți conducătorii autovehiculelor și tractoarelor agricole vor fi obligați să circule tot timpul cu faza scurtă aprinsă sau cu luminile pentru circulația diurnă (în engleză, DRL – Daytime Running Light) „pe toate categoriile de drumuri publice”.Regula există și în prezent, însă doar pentru șoferii care circulă cu mașina pe autostrăzi, drumuri expres sau drumuri europene (notate cu E), nu și pentru cei care merg pe drumurile naționale (notate cu DN) ori drumuri județene (notate cu DJ). Obligația e valabilă și în cazul șoferilor de tractoare agricole sau forestiere.

Noua propunere legislativă a trecut de Camera Deputaților, ca for decizional, și urmează să fie promulgată și publicată în Monitorul Oficial.

Totodată, legislația rutieră obligă motocicliștii să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării acestora pe drumurile publice, fără să se numească clar, ca în cazul șoferilor, categoriile de drum pe care trebuie respectată obligația.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult