Acasa Actualitate-Interna Concluziile lui presedintelui Iohannis după Consiliul European

Concluziile lui presedintelui Iohannis după Consiliul European

scris de Misu Andrei
64 Afisari

Președintele Klaus Iohannis a susținut în cadrul reuniunii Consiliului European că este necesară o abordare coordonată și rapidă la nivel european pentru a asigura o reducere durabilă a prețurilor la energie.

Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

„Președintele Klaus Iohannis a susținut în cadrul reuniunii că o abordare coordonată și rapidă la nivel european este necesară pentru a asigura o reducere durabilă a prețurilor la energie. În acest sens, a exprimat aprecierea pentru noul set de măsuri avansate de Comisia Europeană pentru a ameliora nivelul prețurilor la energie, arătând că acestea răspund inclusiv elementelor solicitate de România și reprezintă un pas considerabil înainte, care va necesita consolidare în continuare”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a salutat „crearea cadrului necesar pentru achiziții comune la nivel european, pe bază voluntară, astfel încât să poată fi utilizată ponderea Uniunii Europene în negocieri, care să conducă la obținerea unor prețuri mai bune pentru consumatorii finali”. De asemenea, președintele a subliniat necesitatea ca „acest mecanism să fie conceput în așa fel încât să fie efectiv accesibil pentru toate părțile interesate să participe”.

Potrivit comunicatului, președintele și-a arătat sprijinul general pentru măsurile care vizează reducerea prețului gazelor naturale. În ceea ce privește abordarea pe termen lung, Iohannis „s-a referit la importanța pregătirii pentru viitor, prin investiții în infrastructură, interconectări și dezvoltarea de noi surse de energie, toate acestea necesitând finanțare adecvată, cu obiectivul asigurării unei cantități suficiente de energie, la prețuri accesibile pentru consumatori, precum și al menținerii competitivității industriei europene”.

1 comentariu

lucral 23-10-2022 - 14:29

Scrisnea dulapul rumegus care nici la peleti nu este bun.
Sper ca tradatorul asta sadic sa-si primeasca plata (nu argintii, ci latul)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult