Acasa Actualitate-Interna Costel Alexe, audiat la DNA în dosarul în care este acuzat de mită

Costel Alexe, audiat la DNA în dosarul în care este acuzat de mită

scris de Misu Andrei
86 Afisari

Costel Alexe, fost ministru al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași, a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție. El urmează să fie audiat de procurori în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită în perioada în care era membru al guvernului.

Președintele Klaus Iohannis a încuviințat în urmă cu două zile cererea de urmărire penală în dosarul în care DNA îl acuză pe Alexe că ar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă. Ministrul ar fi pretins mita respectivă pentru alocarea cu titlu gratuit către o fabrică a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și pentru monitorizarea favorabilă a măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Costel Alexe sursa foto: Facebook

Costel Alexe sursa foto: Facebook

Presupusa mită are o valoare de valoare de 103.000 lei

Fostul ministru Costel Alexe a respins acuzațiile procurorilor.

„Am aflat cu surprindere şi am luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Vreau să precizez următoarele: am încredere în actul de justiţie şi îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii. Nu voi face nicio referire publică la această situaţie, în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzaţiile care îmi sunt aduse şi voi oferi toată cooperarea şi transparenţa mea în faţa organelor judiciare”, a spus Costel Alexe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult