Acasa Actualitate-Interna Cum explică ministrul Tătaru explozia de cazuri COVID

Cum explică ministrul Tătaru explozia de cazuri COVID

scris de Misu Andrei
122 afisari

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat pentru Digi24 cauza exploziei numărului de cazuri de COVID 19. Transportul în comun foarte aglomerat şi revenirea oamenilor din vacanţă. În ultimele 24 de ore sunt 1.713, cele mai multe de la începutul epidemiei. Ministrul atrage atenţia că dacă regulile de protecţie nu vor fi respectate, numărul infecţiilor o să crească, pentru că suntem în cea mai dificilă lună de până acum.

„Astăzi este ziua cu 1713 cazuri din aproape 26.000 de teste lucrate. Trebuie văzută această creștere în contextul evaluării mai multor teste, dar și în contextul evaluării anumitor focare din anchetele epidemiologice. Noi obișnuim să evaluăm zilnic, la șapte zile, la 14 zile. După cum spuneam, suntem într-o lună în care vom avea o fluctuație a numărului de cazuri, și după numărul de teste, dar și luna cu cele mai multe măsuri de revenire la o cvasi-normalitate, incluzând aici începerea anului școlar, luna de campanie electorală, reînceperea activității în restaurante, cinematografe, revenirea populației din concedii, aglomerarea din transportul în comun și alegerile de la sfârșitul lunii.

În această perioadă ați observat un transport în comun aglomerat, în care trebuie, poate, menționat din nou că trebuie respectate niște reguli. Știu că suntem grăbiți, știu că au început activitățile economice, că a început școala, dar precauțiile trebuie să fie maxime. Estimăm o creștere a numărului de cazuri”, a declarat ministrul Sănătății.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult