Acasa Actualitate-Interna Cum explică Nelu Tătaru redeschiderea restaurantelor

Cum explică Nelu Tătaru redeschiderea restaurantelor

scris de Misu Andrei
76 afisari

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat joi la Digi24 de ce restaurantele se redeschid la interior de la 1 septembrie, acum când sunt constant peste 1.000 de cazuri noi în fiecare zi, spre deosebire de luna iunie, atunci când cereau patronii de restaurante, iar cazurile noi erau de circa zece ori mai mici.

„După cum știți, începând cu 15 mai au fost niște măsuri de relaxare, cu niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acestor activități care erau relaxate. 1 și 15 iunie au avut alte măsuri, graduale, pe care le puteam controla ca și răspândire și 1 iulie, care a mers cu un număr crescut de cazuri, tocmai pe nerespectarea acestor reguli și atunci n-am mai putut face relaxări”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

„Dincolo de aceste creșteri, țin să menționez că pe 23 aprilie, când am avut în prima fază cel mai mare număr de cazuri, 523 (pe 23 aprilie au fost înregistrare 386 noi cazuri de îmbolnăvire, n.red.), eram într-un context în care aveam 4.500 de teste. Astăzi avem 1.500 de cazuri la 25.000 de teste”, a completat ministrul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult