Acasa Actualitate-Interna Cum poți recupera banii de la autorități dacă ți-ai stricat mașina într-o groapă de pe un drum public

Cum poți recupera banii de la autorități dacă ți-ai stricat mașina într-o groapă de pe un drum public

scris de Misu Andrei
73 Afisari

Dacă vă stricați mașina din cauza gropilor din carosabil, puteți rezolva daunele cu bani de la autorități.

Primul pas în momentul în care ați avariat mașina într-o groapă din carosabil este o sesizare către asigurător și poliție. Nu uitați însă de probele care pot atesta faptul că vina nu vă aparține. În acest mod vă veți putea dovedi dreptatea, scrie Antena 3 CNN.

Chiar înainte de a muta mașina de la locul incidentului, fotografiați starea drumului, dimensiunile și adâncimea gropii și orice alte detalii care vi se par importante.

Toate aceste fotografii vă pot fi de ajutor în procesul de despăgubirile. Este posibil ca strada să fie asfaltată ulterior incidentului, astfel încât probele să dispară dacă nu au fost imortalizate.

De asemenea, nu uitați să notați data, ora și locul incidentului, dar și împrejurările în care acesta s-a produs.

Dacă existau persoane care se aflau la fața locului la ora producerii incidentului, faceți tot posibilul să obțineți datele de contact ale acestora.

Cine administrează drumurile  

Administratorii drumurilor care au obligația de a le semnaliza și întreține și sunt, conform OG 43/1997: primăriile, pentru străzile sunt drumuri publice din interiorul localităților, indiferent de denumire: stradă, bulevard, cale, chei, splai, şosea, alee, fundătură, uliță; consiliile județene, pentru drumurile care fac legătura între localități; CNAIR, pentru drumurile care asigură legătura capitalei țării cu orașele reședințe ale județelor, legăturile între acestea, precum şi cu ţările vecine, și pot fi: autostrăzi, drumuri expres, drumuri naționale europene, drumuri naționale principale, drumuri naționale secundare; companii care efectuează lucrări de reparații și întreținere, pe durata acestora.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS