Acasa Actualitate-Interna Cum poti recupera banii plătiți pe bilete de avion, după suspendarea zborurile spre și din Italia

Cum poti recupera banii plătiți pe bilete de avion, după suspendarea zborurile spre și din Italia

scris de Misu Andrei
64 afisari

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a explicat în ce condiții pot fi recuperați banii plătiți pe biletele de avion, în condițiile în care zborurile spre și din Italia au fost suspendate pentru următoarele două săptămâni.

Conform prevederilor internaționale, în condițiile în care se anulează un zbor cu mai puțin de 7 zile, obligația e de a restitui banii tuturor pasagerilor”, a spus ministrul.

El a precizat și care sunt rutele vizate de această suspedare, și anume destinațiile din Italia spre care sunt operate zboruri directe: Roma, Torino, Bologna, Napoli, Florența, Pisa și Catania.

Înainte de izbucnirea crizei coronavirusului, între România și Italia aveau loc 186 de zboruri pe săptămână. Numărul a fost redus, în ultimele săptămâni, până la 72 de zboruri. Cele mai multe dintre acestea, pe Aeroportul Otopeni. Oficialii au anunțat duminică noaptea oprirea zborurilor din și către Italia, pe toate aeroporturile din țară, începând din 9 martie și până în 23 martie.

Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.

Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a spus Vela.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult