Acasa Actualitate-Interna Cum se pregătește STS pentru alegerile locale din 27 septembrie

Cum se pregătește STS pentru alegerile locale din 27 septembrie

scris de Misu Andrei
75 afisari

Serviciul de Telecomunicații Speciale asigură sprijinul de comunicații și tehnologia informației pentru buna desfășurare a alegerilor locale din 27 septembrie, arată STS, într-un comunicat de presă.

Începând din 3 august, STS a asigurat serviciile de telecomunicații speciale și de comunicații de voce și date pentru birourile electorale de circumscripție, precum și resursele necesare pentru configurarea adreselor de-mai ale acestor birouri electorale.

Ce avansări de generali a făcut Traian Băsescu la STS

Din 7 august au fost distribuite telefoane mobile pentru a asigura serviciile de voce destinate centrelor de suport pentru relaţia cu publicul şi cu birourile electorale ierarhic inferioare constituite pe lângă birourile electorale de circumscripţie judeţeană şi biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti.

În această perioadă, specialiștii STS instalează infrastructura de comunicaţii necesară funcţionării SIMPV. Personalul STS verifică nivelul acoperirii GSM a operatorilor publici în locațiile secțiilor de votare, iar în situația în care este necesar, asigură echipamente de comunicații pentru amplificarea semnalului.

Autoritatea Electorală Permanentă și ST Speciale asigură implementarea și gestionarea sistemelor informatice necesare bunei desfășurări a procesului electoral. Este vorba despre SIMPV, Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, și SICPV, Sistemul informatic de centralizare a proceselor-verbale.

Specialiștii STS desfășoară activități pentru dezvoltarea aplicației informatice pentru verificarea dreptului la vot, precum și a aplicației informatice pentru centralizarea proceselor-verbale, utilizate de Biroul Electoral Central, conform cerințelor operaționale furnizate de AEP, se arată în comunicat.

Sunt în derulare sesiuni de examinare practică, în centre de evaluare, pentru selectarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare. De asemenea, STS va operaționaliza Centrul de suport tehnic prin care va fi asigurată asistență tehnică pentru operatorii de calculator din secțiile de votare și informaticienii de la birourile electorale de circumscripție.

De asemenea, atât în teritoriu, cât și în București, vor fi disponibile centre de intervenție operativă care pot acționa rapid pentru remedierea defecțiunilor de funcționare a infrastructurii de comunicații sau a echipamentelor informatice.

2 comentarii

ATENT 27-08-2020 - 18:46

Sigla STS arata ca a luat pielea de pe noi

Pacala 29-08-2020 - 23:32

Ar ajuta enorm desfasurarea alegerilor si bunul mers al democratiei in Romania prin neangajarea in nici intr-un fel in acest sens. Asupra STS cat si a celorlalte servicii, cand este vorba de cuna desfasurare a alegerilor, se suspicioneaza de fraude immense. Asa ca, mai bine lipsa!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult