Acasa Actualitate-Interna Cum se va face distribuirea vaccinului anti-Covid în țările din UE

Cum se va face distribuirea vaccinului anti-Covid în țările din UE

scris de Misu Andrei
81 afisari

Premirul Ludovic Orban a declarat că e dificil de spus când va fi accesibil vaccinul împotriva coronavirusului, însă în ceea ce privește distribuirea dozelor la nivelul Uniunii Europene, aceasta nu va fi discriminatorie, ci se va face în funcție de populația fiecărei țări. 

Orban susține că până nu se termină testele clinice  este greu de estimat când vom avea vaccinul anti-COVID-19, însă a dat asigurări că România nu va fi ”discriminată”.

„Există trei (…) companii sau grupuri de companii care sunt într-o fază avansată de testare a unui vaccin. Sigur că, până nu se termină testele, este foarte greu de spus, cu precizie, când va fi accesibil vaccinul. (…) E o procedură extrem de complexă privitoare la testarea vaccinului, va exista un timp până când vaccinul va fi disponibil. El va fi disponibil, probabil, în etape. Va exista o strategie de vaccinare în funcţie de cantităţile care vor fi disponibile. Ceea ce este cert este că problema vaccinării este o problemă care este discutată şi hotărâtă la nivel european, că există deja înţelegerea ca vaccinurile, pe măsură ce sunt achiziţionate, să fie puse la dispoziţia statelor membre UE în funcţie de populaţia statelor respective. (…) Nu va fi o distribuire discriminatorie, ci va fi o distribuire care are la bază populaţia fiecărei ţări”, a explicat Orban, întrebat dacă România ar putea avea primele de doze de vaccin anti-COVID-19 la finalul acestui an, potrivit Agerpres.

Germania testează pe oameni un vaccin contra Ebola

El a adăugat că există speranţe că se pot termina testele clinice cu succes până la sfârşitul anului, ceea ce ar însemna că vaccinul ar putea deveni accesibil începând cu anul viitor.

Ursula von der Leyen estimează că vaccinul împotriva Covid va sosi în aprilie

Livrarea unor potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19 către statele UE ar putea începe în mod serios în aprilie 2021, a declarat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a avertizat că evoluţia pandemiei COVID-19 în UE este „alarmantă” şi le-a cerut statelor membre să ia măsuri îndrăzneţe pentru „a salva vieţi”, precum şi mai multă coordonare între ele, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

1 comentariu

Contra 31-10-2020 - 21:18

Sa ne lase-n pace ! Ei au de mult timp antidotul!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult