Acasa Actualitate-Interna Cum va fi dat sporul de până la 50% pentru cei care lucrează cu proiecte europene

Cum va fi dat sporul de până la 50% pentru cei care lucrează cu proiecte europene

scris de Misu Andrei
64 Afisari

MIPE pregătește o HG în care stabilește modul cum vor fi dați banii aferenți sporului pentru munca pe proiecte cu finanțare externă, care va fi de minimum 10% și maximum 50%. De spor de până la 25% vor beneficia și o parte a aleșilor locali.

Potrivit unei hotărâri de guvern aflată în transparență publică, echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și/sau fonduri externe rambursabile, precum și pentru implementarea proiectelor finanțate prin Mecanismul de redresare şi reziliență, pe perioada în care îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii, beneficiază de o majorare a salariilor de bază, sau indemnizaţiilor de încadrare, cu până la 50%, în funcție de timpul efectiv lucrat lunar pentru activitățile proiectului. Persoanele care muncesc până la 20 de ore vor primi doar 10% majorare salarială, în timp ce, la polul opus, cele care muncesc peste 80 de ore pentru un proiect sau mai multe, 50%.

Mai precis, situația este următoarea: a) până la 20 ore se acordă o majorare salarială de 10%; b) între 21-40 ore se acordă o majorare salarială de 20%;  c) între 41-60 ore se acordă o majorare salarială de 30%; d) între 61- 80 ore se acordă o majorare salarială de 40%; e) peste 80 ore se acordă o majorare salarială de 50%. În primele 5 zile ale fiecărei luni calendaristice, în funcţie de numărul de ore efectiv lucrate în luna anterioară, conform pontajului lunar semnat de coordonatorul de proiect/managerul de proiect/şeful de proiect, se stabileşte procentul de majorare salarială acordat pentru activitatea desfăşurată în luna anterioară ca membru al „echipei de proiect”

Aleșii locali, recompensați și ei

Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene, primarilor şi viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25% în funcție de numărul de proiecte aflate în implementare. Pentru un singur proiect, majorarea e de 15%, pentru două – 20%, în timp ce pentru trei sau mai multe – 25%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS