Acasa Actualitate-Interna Cum va fi vremea în ianuarie 2021

Cum va fi vremea în ianuarie 2021

scris de Misu Andrei
135 Afisari

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în mare parte a lunii ianuarie, dar vor fi și perioade cu temperaturi chiar mai scăzute decât media, potrivit estimărilor meteorologilor.

În săptămâna 4-11 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Vor fi precipitații în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice și în zonele montane aferente.

Cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în zonele montane, în săptămâna 11-18 ianuarie.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în cea mai marepar te a țării, dar mai ales în sud-est și la munte.

În săptămâna 18-25 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Vor fi cantități mai mari de precipitații în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest cantitatea va fi apropiată de cea normală pentru acest interval.

În ultima săptămână a intervalului analizat, 25 ianuarie – 1 februarie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în nord-vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult