Acasa Actualitate-Interna Cum va fi vremea în weekend și săptămâna viitoare

Cum va fi vremea în weekend și săptămâna viitoare

scris de Misu Andrei
66 Afisari

Estimarea ANM realizată până la data de 14 mai indică temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării, dar și perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Iată ce regăsim, referitor la acest weekend și la săptămâna viitoare, în estimarea realizată de ANM folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze.

Dobrogea

Valorile medii de temperatură maximă se vor apropia de 19 grade spre sfârșitul acestei săptămâni. În primele zile ale săptămânii viitoare, temperaturile diurne vor coborî spre 17 grade, apoi vor atinge 20 de grade în ultimele zile din interval. Valorile medii ale minimelor nu vor trece de 9 grade în acest weekend, apoi vor crește treptat spre 11 grade.

În această regiune, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua săptămână din luna mai.

Muntenia

Valorile medii ale temperaturii maxime vor avea fluctuații se vor încadra între 17 și 21 de grade până la sfârșitul acestei săptămâni, iar săptămâna viitoare se vor încadra între 20 și 22 de grade. Valorile medii ale temperaturii minime se vor apropia în weekend de 9 grade.

„Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 7 mai, până atunci se vor semnala pe arii restrânse și în general slabe cantitativ”, precizează ANM

Oltenia

Valorile termice diurne vor urca de la cele 17 grade înregistrate pe 4 mai, spre 21 de grade în ultimele zile ale săptămânii în curs.

Săptămâna viitoare, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 19-21 de grade.

„Valorile termice nocturne vor crește treptat și se vor încadra între 7 și 10 grade mediat regional. Ploile vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ, dar din data de 7 mai va crește probabilitatea ca acestea să fie mai extinse și mai însemnate”, precizează ANM.

Banat

În weekend și săptămâna viitoare, vremea va fi schimbătoare sub aspect termic.  temperaturile vor alterna în jurul normelor caracteristice sezonului și ușor sub acestea, cu medii ale maximelor între 18 și 22 de grade, cele mai scăzute fiind între 9 și 12 mai (cum sunt și în ziua de 4 mai). Noaptea nu vor fi variații semnificative. Temperaturile se vor situa în jurul mediei de 10 grade, mai scăzute urmând să fie în 5 și 6 mai.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS