Acasa Actualitate-Interna Dancă s-a enervat pe patronii din turism: În locul lor, nu mi-aș expune reputația

Dancă s-a enervat pe patronii din turism: În locul lor, nu mi-aș expune reputația

scris de Misu Andrei
129 afisari

Șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă, le răspunde patronatelor din turism care au anunțat că dau în judecată Guvernul dacă în 15 iunie nu se deschid restaurantele din hoteluri: Nu este nicio contradicție între ce am discutat și ce s-a decis. Dancă subliniază că, de la începutul crizei, sectorul HoReCa a beneficiat de măsuri de sprijin și de facilități așa cum niciun alt sector din economie nu a primit în ultimii ani.

foto:facebook.com

„Nu e niciun fel de contradicție între ce le-am comunicat la discuții și deciziile anunțate. Sunt reguli stabilite în baza cărora se iau aceste decizii.

Am spus că vom face relaxarea graduală în funcție de criterii epidemiologice. Acum, pentru 15 iunie, restaurantele în spații închise rămân cu risc ridicat din punct de vedere al răspândirii infecției. După 15 iunie nu se vor deschide restaurantele, e o chestiune legată de sănătatea oamenilor. N-aș vreau să fiu în situația lor, să îmi expun reputația deschizând un spațiu închis aflat în proprietate și să apară un caz de infectare acolo”, a declarat Ionel Dancă la Digi24.

Ionel Dancă a enumerat toate facilitățile primite de sectorul HoReCa printre care anularea impozitului specific pentru primul semestru și posibilitatea prelungirii acestei măsuri, măsuri în baza Certificatului pentru Situații de Urgență, amânarea platelor ratelor și a cheltuielilor la utilități, chirii, scutiri de la popriri și executări, amânarea de taxe și impozite, șomajul tehnic, programul IMM Invest. El a făcut referire și la schemele de granturi, bani nerambursabili, aflate în pregătire pentru acest sector.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult