Acasa Actualitate-Interna De ce e diferit valul 4. Medic: Întâi se ocupă ATI, cu cei care nu s-au dumirit de ce să se vaccineze. Tinerii se tratează cu aspirină

De ce e diferit valul 4. Medic: Întâi se ocupă ATI, cu cei care nu s-au dumirit de ce să se vaccineze. Tinerii se tratează cu aspirină

scris de Misu Andrei
114 afisari

Secțiile de Terapie Intensivă sunt pline de bolnavi pentru că tinerii stau acasă până când boala COVID-19 se agravează, a explicat la Digi24 medicul Emilian Imbri.  

Medicul a spus că valul 4 este diferit față de celelalte în sensul că primele care se ocupă în spitale sunt secțiile de terapie intensivă.

„În primele faze ale pandemiei era invers. Explicația este că acum au rămas nevaccinații, cei care nu s-au dumirit încă de ce trebuie să se vaccineze, cei care și-au cumpărat adeverințe fără să se imunizeze. Practic, aceștia sunt cei care se îmbolnăvesc”, a declarat medicul.

Emilian Imbri a subliniat că au rămas nevaccinați foarte mulți tineri, care nu respectă regulile elementare.

„Uitați ce e pe litoral! Acești tineri iau virusul, dezvoltă boala și nu dau importanță. După câteva zile le e greu să se îndrepte spre spital, pentru că le e teamă de spital, așa că mai stau câteva zile că poate le trece cu aspirină.

Când ajung la spital, boala e avansată, sunt modificări în organism care sunt greu de stăvilit, iar într-o zi – două ajung în terapie intensivă. De aceea secțiile ATI sunt primele pline”, a explicat Imbri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult