Acasa Actualitate-Interna De la sfârșitul săptămânii, toți cei care sosesc în Bulgaria trebuie să facă dovada unui test negativ la coronavirus

De la sfârșitul săptămânii, toți cei care sosesc în Bulgaria trebuie să facă dovada unui test negativ la coronavirus

scris de Misu Andrei
79 Afisari

Toți călătorii care vor să intre pe teritoriul Bulgariei vor fi nevoiți să prezinte un test negativ la Covid-19 începând din data de 29 ianuarie, au anunțat autoritățile bulgare, în contextul în care se încearcă oprirea răspândirii variantelor mai contagioase ale coronavirusului. 

Măsura va rămâne în vigoare până la sfârșitul lui aprilie, însă șoferii de camioane și autobuze și echipajele avioanelor vor fi scutite de această obligativitate. Autoritățile sanitare bulgare au precizat, de asemenea, că testele trebuie să fie PCR și trebuie să fie efectuate cel mult cu 72 de ore înainte de sosirea la graniță, conform Reuters, citat de Agerpres.

Cetățenii bulgari care se reîntorc în țară și care nu au un test negativ la Covid-19 vor fi nevoiți să intre în izolare pentru o perioadă de 10 zile.

Autorităţile de sănătate publică bulgare spun că au înregistrat până acum opt cazuri ale noii variante care a fost identificată pentru prima dată în Regatul Unit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult