Acasa Actualitate-Interna De stiut despre vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

De stiut despre vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

scris de Misu Andrei
140 afisari

Campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani va fi oficial demarată pe 26 ianuarie, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19. În platforma RO-Vaccinare sunt configurate deja cabinetele medicale pediatrice unde se pot vaccina copiii cu vârste între 5 și 11 ani și se pot face programări. În aceste cabinete vor avea acces doar copiii cu părinții sau reprezentantul lor legal.

Vaccinarea anti-COVID a celor mai mici dintre pacienți se va face tot în două doze, cu interval de 21 de zile între ele. Doza este însă de 10 micrograme, practic o treime din doza care se face unei persoane de peste 12 ani, adică de trei ori mai mică decât cele pentru adolescenți.

Vaccinarea copiilor sub 12 ani începe săptămâna viitoare

Este unul dintre motivele care ar trebui să îi încurajeze pe părinți să își vaccineze copiii, spun medicii pediatri.

„Ne aflăm în fața unui vaccin dedicat copiilor, a fost studiat special pentru copii, într-o doză de trei ori mai mică decât doza de adolescenți și într-un volum mai mic de 0,2ml, deci pot să îi asigur că nu vor simți aproape nimic. Vor experimenta copiii domniilor lor aceleași efecte adverse pe care le-au avut la alte vaccinuri pe care le-au făcut când erau mai mici.

Din experiența cu alte vaccinuri, de-a lungul anilor, li se spune copiilor că nu se va întâmpla nimic, că merg pentru un consult. Trebuie să le spunem onest că vor merge la spital și că vaccinul nu este o chestie de pedeapsă sau vreo conotație negativă, pur și simplu să-i facă super-eroi în fața super-microbului care poate să le viziteze corpul”, a declarat medicul pediatru Mihai Craiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS