Acasa Actualitate-Interna Decizie CCR: Legea care reglementează învăţământul online, neconstituțională

Decizie CCR: Legea care reglementează învăţământul online, neconstituțională

scris de Misu Andrei
122 afisari

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea legii iniţiate de PSD, care prevede că învăţământul preşcolar, şcolar, preuniversitar şi universitar se poate desfăşura şi online pe perioada stării de urgenţă sau de asediu. Legea a fost declarată neconstituțională în ansamblul său.

Legea atacată de președintele Iohannis urmăreşte crearea cadrului normativ în baza căruia activităţile din învăţământul preuniversitar şi universitar să se poată desfăşura şi online. Potrivit lui Iohannis, prin modul în care a fost adoptată, însă, legea dedusă controlului de constituţionalitate contravine prevederilor art. 61 alin. (2) şi ale art. 75 alin. (1) din Constituţie, fiind deturnată voinţa iniţiatorilor, contrar principiului bicameralismului dezvoltat în jurisprudenţa Curţii Constituţionale. De asemenea, legea criticată încalcă dispoziţiile art. 78 din Constituţie referitoare la intrarea în vigoare a legii, se arată în sesizarea de neconstituţionalitate.

1 comentariu

Stud 29-05-2020 - 22:11

Cum se face ca la noi mai toate legile devin neconstitutionale, iar asta aflam dupa ce o parte buna din noi, ne supunem acestora mult si bine?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult