Acasa Actualitate-Interna Deficitul pentru anul 2019 va fi majorat de la 4,3% la 4,4%. Guvernul adoptă astăzi rectificarea bugetară

Deficitul pentru anul 2019 va fi majorat de la 4,3% la 4,4%. Guvernul adoptă astăzi rectificarea bugetară

scris de Misu Andrei
106 Afisari

Executivul va adopta, joi, în şedinţa care începe la ora 17.00, rectificarea bugetară, a anunţat ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan. Pentru anul în curs deficitul bugetar e estimat la 4,3% din PIB, potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe, însă ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Economic și Social (CES) în care proiectul de rectificare a primit aviz favorabil, că au mai apărut câteva modificări, iar deficitul ar putea urca spre 4,4%.

„Rectificarea bugetară este pe agenda Guvernului în şedinţa de mâine (joi – n.r.). Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei primeşte 1.763,7 milioane lei, iar această sumă va avea ca principală destinaţie Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL – n.r.), pentru care, în ultima perioadă, s-au înregistrat peste 2.500 de solicitări de transfer pentru lucrări sau servicii executate. Acestea vor fi onorate în ordinea cronologică a înregistrării lor, în conformitate cu reglementările în vigoare. Şi, aşa cum am mai declarat, fără conotaţii politice! Astfel, efectul economic imediat va fi reflectat în activitatea operatorilor economici şi a autorităţilor publice locale care implementează proiecte finanţate prin PNDL”, a scris Ion Ştefan, pe Facebook.

Conform proiectului, veniturile bugetului general consolidat se diminuează, pe sold, cu suma de 18.356,9 milioane lei, din care 10.488,2 milioane lei influenţe ale veniturilor din economia internă şi 7.868,7 milioane lei influenţe din venituri din fonduri externe nerambursabile.

Bugetele serviciilor secrete au fost majorate cu peste 25 de milioane de lei, cu excepţia Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult