Acasa Actualitate-Interna Demolare cu scandal la metrou. Proprietarii spun că sunt nedreptățiți: „Cu ce drept ați spart lacătul?”

Demolare cu scandal la metrou. Proprietarii spun că sunt nedreptățiți: „Cu ce drept ați spart lacătul?”

scris de Misu Andrei
158 Afisari

Scandal la demolarea magazinelor construite ilegal în stațiile de metrou. Primele spații au început să fie puse la pământ la Stefan cel Mare. Acolo a mers miercuri dimineață și primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, iar la scurt timp au ajuns și proprietarii chioșcurilor. Aceștia s-au declarat nedreptățiți și spun că autoritățile nu aveau niciun drept și nicio bază legală să spargă lacătele spațiilor comerciale, mai ales că unele aveau încă marfa la interior. În replică, edilul Sectorului 2 susține că buticurile erau amplasate ilegal. 

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou, pe domeniul public, a început miercuri dimineaţa la staţia Ștefan cel Mare, a anunţat Ministerul Transporturilor. Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.

La fața locului au ajuns și jandarmii, pentru a evita orice tip de incidente.

La finalul lunii martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În replică, reprezentanţii Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult