Acasa Actualitate-Interna Dezvăluirile omului care a intrat în mintea lui Gheorghe Dincă

Dezvăluirile omului care a intrat în mintea lui Gheorghe Dincă

scris de Misu Andrei
135 afisari

60 de ore de audieri și analize până când Gheorghe Dincă a cedat! Omul care l-a făcut pe pesupusul criminal din Caracal să dea cărțile pe față a vorbit pentru Digi24 despre cât de complicat a fost să intre în lumea lui. Îl descrie ca un om rezistent. Psihologul criminalist Dorin Dumitran a interogat zeci de criminali în cariera sa, dar despre cazul Dincă spune că s-a simțit ca la duel: și-a propus să câștige.

În afară de cele peste 60 de ore de filmări și audieri și de luptă cu el, în noiembrie a cedat”, a spus comisarul șef Dorin Dumitran, psiholog criminalist la IGPR.

Comisarul șef Dorin Dumitran a fost chemat repede în sprijin de către colegii lui care au descins în Caracal la finalul lunii iulie. Voiau să afle ce este în mintea mecanicului de 66 de ani acuzat de fapte greu de imaginat.

Școlit de FBI, psihologul criminalist Dumitran de la Serviciul de Analiză Comportamentală din Poliția Română este cunoscut ca cel mai bun în domeniu. De-a lungul anilor a rezolvat cazuri complexe, inclusiv cu autori necunoscuți, în care făptașii odată descoperiți au fost trimiși la ani grei de închisoare.

Dorin Dumitran, profiler IGPR: „Dincă este un tip particular. M-a frapat rezistența (lui Dinca, n,r.) și am plecat de la audieri cu dorința de a scoate la lumină întregul adevăr judiciar alături de colegii mei. (Reporter: Ce înseamnă că a cedat?) Sunt o serie de elemente care te conduc la conturarea unei declarații sincere și la o atitudine sinceră dar asta s-a realizat în timp iar frângerea rezistenței s-a realizat în timp în condițiile respectăriii deontologiei profesionale.”

Dorin Dumitran recunoaște că inculpatul a încercat sa-i ducă pe investigatori nu de puține ori pe piste false.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult