Acasa Actualitate-Interna Dîncu, despre amenințările nucleare ale lui Putin: „Nu se schimbă nimic. Este un anunț al neputinței”

Dîncu, despre amenințările nucleare ale lui Putin: „Nu se schimbă nimic. Este un anunț al neputinței”

scris de Misu Andrei
60 afisari

„Putin ne-a mai amenințat pe noi, europenii, cu arme nucleare. Ceea ce a făcut, cred că este mai degrabă să blufeze”, a spus marți seară ministrul apărării, Vasile Dîncu, la Digi24, făcând referire la amenințarea președintelui rus, Vladimir Putin cu folosirea armelor nucleare.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării. Foto: Facebook

„O nouă realitate a războiului din Ucraina într-o nouă frază, se vorbește despre o escaladare, amenințarea cu arma nucleară este la tot pasul, a pornit chiar de la Putin. Ce se schimbă în România?”, a întrebat jurnalistul Digi24, Cosmin Prelipceanu.

„În România nu se schimbă nimic, pentru că eram într-o stare de vigilență încă de la începutul războiului, fiind vecini, având insula Șerpilor în acel moment, chiar ca un punct strategic unde se ducea războiul, foarte aproape, NATO, de asemenea pregătindu-se pentru a apăra flancul estic unde suntem și noi.

Ceea ce s-a întâmplat la Madrid, ați văzut că a însemnat un echilibru între nordul și sudul flancului estic, adică o fortificare pe acest flanc unde se află România. Deci, mergem mai departe cu o defensivă pe care NATO a pregătit-o aici, și, sigur că accelerăm procesele de înzestrare cât este de posibil astăzi, în acest moment. Încercăm, de asemenea, să ne pregătim în mod firesc, cu aplicațiile care se fac și care sunt programate de ani de zile de NATO pe teritoriul nostru.

Nu schimbă cu nimic acest nou anunț al lui Putin, pe care foarte mulți analiști îl etichetează ca fiind unul al neputinței mai degrabă, pentru că a vorbi despre armele nucleare și despre folosirea lor înseamnă mai degrabă o încercare de a descuraja… este un echilibru al violenței ultime care se naște prin asemenea declarații, pentru că până la urmă este un lucru foarte bine știut – nimeni nu poate folosi armele nucleare împotriva celuilalt, atât timp cât există un echilibru al acestor arsenale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult