Acasa Actualitate-Interna Dominic Fritz: Timișoara se apropie de rata de 6 la mia de locuitori

Dominic Fritz: Timișoara se apropie de rata de 6 la mia de locuitori

scris de Misu Andrei
44 afisari

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat, marți, că este puțin probabil ca Timișoara să evite impunerea măsurii de carantinare a orașului și zonei metropolitane, având în vedere că se apropie de rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori. El spune că DSU cere localităților o informare privind necesitatea de a impune măsura.

Suntem la o rată de infecție, în Timișoara, de aproape 6 la mia de locuitori, asta înseamnă că intrăm într-un scenariu de creștere exponențială. Trebuie să spun, din păcate, că este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și de fapt a întregii zone periurbane. Ieri, DSU a dat o comunicare ca localitățile care depășesc rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori trebuie să trimită concluziile lor privind necesitatea impunerii măsurii de carantină sau justificarea pentru neinițierea carantinării.

Scopul principal trebuie să fie ca la sfârșitul lui decembrie să putem sărbători un Crăciun cât de cât normal și să salvăm cât mai multe vieți posibil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult