Acasa Actualitate-Interna Dosarul ANRP în care este judecată Alina Bica, suspendat.

Dosarul ANRP în care este judecată Alina Bica, suspendat.

scris de Misu Andrei
65 afisari

Judecarea în apel a dosarului ANRP în care este implicată Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, a fost supendată de un complet de cinci magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Decizia se aplică până când Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE)  va soluţiona unele sesizări privind aplicarea deciziei CCR de rejudecare a unor dosare de corupţie, transmite Agerpres. În situația Alinei Bica se află și Elena Udrea, Victor Ponta, Darius Vâlcov.

ÎCCJ a trimis, din aprilie 2019, mai multe sesizări la CJUE în ceea ce privește aplicarea deciziei Curţii Constituţionale prin care unele dosare de corupţie ar trebui rejudecate, deoarece completurile de trei judecători nu ar fi fost specializate.

Mai multe dosare de corupţie, printre care cele în care sunt acuzaţi Elena Udrea, Victor Ponta, Darius Vâlcov, Constantin Niţă, Traian Berbeceanu, au fost suspendate până când CJUE va da o soluţie în acest caz.

În iunie 2018, fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată în dosarul ANRP. Ea a fugit din România, aflându-se în Costa Rica. Bica a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult