Acasa Actualitate-Interna Doze din lotul pentru care Italia a oprit campania ar fi fost folosite și în România

Doze din lotul pentru care Italia a oprit campania ar fi fost folosite și în România

scris de Misu Andrei
95 Afisari

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, participă la ora redactării acestei știri la o ședință de urgență cu reprezentanții AstraZeneca, în contextul celor două loturi cu doze de vaccin anti-Covid, ajunse în mai multe țări europene. Unul dintre loturi, ABV2856, cel pentru care Italia a suspendat vaccinarea, ar fi fost folosit și în România. Celălalt lot, ABV5300, a fost livrat în 17 țări din Uniunea Europeană. În total, 9 state au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca.

Mai mulți telespectatori Digi au trimis pe adresa redacției adeverințele lor de vaccinare, în care apare lotul de vaccinuri produs de AstraZeneca, ABV2856. Potrivit informatiilor Digi24, ar fi vorba de 3.000 de doze din acel lot de vaccinuri, care au ajuns în mai multe județe din țară.

Cîțu: Nu există o decizie a EMA, luăm noi această decizie pentru că vrem să fim precauți.

Premierul Cîțu a declarat joi seara că există în România doze de vaccin din lotul ABV2856 produs de AstraZeneca.

„Am vorbit la pauză și cu domnul Gheorghiță și cu domnul Baciu. În România nu există acel lot despre care vorbește EMA, care a fost în 17 țări. Acolo nu avem nicio problemă. Există primul lot din AstraZeneca, unde mai avem 3.000 de doze cred, care vor fi puse într-o săptămână în carantină. O să luăm o decizie. Nu există o decizie a EMA, luăm noi această decizie pentru că vrem să fim precauți. Este o suspiciune în Italia, nu este un caz clar. Atunci, ca să fim precauți, să nu existe nicio problemă, decizia luată a fost ca aceste 3.000 de doze să fie puse în crantină. Nu este o recomandare EMA”, a spus Florin Cîțu la B1.

Celălalt lot, ABV5300, a fost livrat în 17 țări din UE și cuprinde 1 milion de doze de vaccin. Unele țări din UE au suspendat ulterior acest lot ca măsură de precauție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult