Acasa Actualitate-Interna După câte zile apar simptomele COVID-19 – coronavirus

După câte zile apar simptomele COVID-19 – coronavirus

scris de Misu Andrei
5282 afisari

Cercetătorii au stabilit după câte zile apar simptomele coronavirusului: în medie, e nevoie de cinci zile până când cineva care a contactat COVID-19 să manifeste simptomele. Coronavirusul provoacă febră, tuse și probleme de respirație și deja a infectat peste 114.000 de oameni din întreaga lume. Peste 4.000 dintre aceștia au murit, relatează BBC.

Acum, oamenii de știință au stabilit că în majoritatea cazurilor oamenii dezvoltă simptomele în circa 5 zile.

Profesorul Justin Lessler, de la școala de sănătate publică ce aparține Spitalului Johns Hopkins și cel care a cordoonat studiul, a spus că aceste rezultate sunt cele mai rapide de până acum și se bazează pe cercetarea a 181 de cazuri.

Potrivit cercetătorilor, oricine este asimptomatic după 12 zile este improbabil să mai prezinte simptome, însă oamenii sunt sfătuiți ca, dacă sunt suspiciuni că au virusul, să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile pentru a evita posibilitatea de răspândire.

Oamenii de știință au precizat însă că încă mai sunt multe informații de aflat despre coronavirus.

Totodată, experții consideră că majoritatea celor care se infectează vor manifesta simptome ușoare ale bolii, iar unii nu vor prezenta deloc simptome.

Infecția este însă foarte serioasă și poate fi chiar mortală în cazul bătrânilor care au deja alte afecțiuni.

1 comentariu

Apostoluromaniei 11-03-2020 - 03:18

Domnilor de ce nu vreti sa publicati ce sa intimplat in anul 1919 cind Epidemia a omorit peste 40 de milioane de oameni o familie a scapat avind Ceapa in casa eu am 73 de ani si in urma cu 50 de ani cind am citit aceasta stire facem ce a facut fermierul acela simplu O CEAPA NECURATATA TAIATA FELI PUSA PE UN CARTON SAU O FARFURIE DE CARTON IN ZILE NOASTRE SI IN 3 ZILE VIRUSUL DISPARE SI OMUL VINDECAT CHIAR SI DE PNEOMONIE MAM VINDECAT DE 7 ORI SI MAMA DE TBC BIND CEAI DE CUISOARE CU MIERE ACUM IN ZILELE NOASTRE SI LAMIIE NOI PUNEAM CORCODUSE VERZI
Domnilor faceti experimentul pe viu si pe urma comentati farfuria se arde dupa 3 zile nu se arunca la gunoi
in anul 1919, gripa a ucis 40 de milioane. Un medic vizita familiile mai multor fermieri pentru a-i ajuta sa combata epidemia. Multi dintre fermieri se imbolnavisera si murisera. Doctorul a ajuns la casa unui fermier si, spre surprinderea lui, toata lumea era santaoasa. Cand l-a intrebat doctorul pe fermier daca a facut ceva special, sotia acestuia a raspuns ca in fiecare camera (pe vremea aceea casele nu aveau mai mult de doua camere) a pus intr-un vas, cate o ceapa necuratata.
Doctorului nu i-a venit sa creada si a cerut una dintre cepe pentru a o analiza la microscop. Cand a analizat aceasta ceapa, a gasit virusul gripei in ceapa, care in mod evident absorbise virusul, tinandu-l la distanta de membrii familiei”.Auzind aceasta legenda care circula peste tot pe internet, multi oameni au procedat la fel si spun ca intr-adevar, din momentul in care au amplasat o ceapa in incaperile lor, nimeni nu s-a mai imbolnavit de gripa sau raceala, sau cei care erau deja bolnavi, s-au vindecat mult mai usor.
Iata cum suna o astfel de relatare, via blogul supravietuitor.wordpress.comEu nu stiam despre povestea cu fermierul… dar stiu ca eu am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol… iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte.
Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor… si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru dar eu deja ma simteam mai bine. Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa cat si usturoiul distribuite prin camera au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice.”
„Acum citeva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugindu-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau „michimente” ca a racit… Dupa ce i-am dat lingurita de siropel panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact linga perna copilei… 5 ore mai tirziu, la ora 8 cind ne-am trezit, nu mai avea febra , doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor – galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult”, scrie alt blog: site-lifecollage.blogspot.ro

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult