Acasa Actualitate-Interna Eduard Novak, alt scandal uriaș

Eduard Novak, alt scandal uriaș

scris de Misu Andrei
40 Afisari

Eduard Novak (46 de ani) face ce face și stârnește câte un scandal mediatic! Când postările sale de pe rețelele de socializare, în limba română și maghiară, nu-l aduc în atenția publicului, fostul campion paralimpic se vede acuzat din cauza deciziilor sale.

Foto: Facebook/ Guvernul României

Cum se întâmplă acum, după ce Sindicatul Național Sport și Tineret (SNTS) a atras atenția că ministrul Eduard Novak l-a premiat pe fostul sportiv paralimpic cu același nume cu o rentă viageră în valoare de 16.635 de lei pe lună.

Vorbim despre o sumă de aproape 3.300 de euro pe lună de care beneficiază, tot ca rentă viageră, sportivi legendari, precum Nadia Comăneci (gimnastică), Cătălina Ponor (gimnastică), Marian Drăgulescu (gimnastică), Ana-Maria Popescu (fostă Brânză, scrima) sau Gabi Szabo (atletism).

Cei de la SNTS acuză că „Eduard Novak a fost interesat întotdeauna numai de el, niciodată de cei din jur, nu s-a gândit la cei din echipă, numai la el. Așa s-a întâmplat și în februarie 2020, pe vremea când era președintele Federației Române de Ciclism. Atunci s-a premiat singur cu 75.000 de euro! Dar în același an, a blocat ilegal majorarea salariilor angajaților din FR Ciclism, contrar Legii nr.156 din 2020, care prevedea creșterea salariilor și pentru cei din federațiile sportive. Adică pentru el erau bani, și-a dat 75.000E din bugetul federației, dar pentru salariați, colegii lui, pentru cei care au salarii minime, nu a vrut să dea nici ceea ce ar fi fost obligat prin lege. La sfârșitul aceluiași an, 2020, Eduard Novak a fost numit în funcția de ministru al Sportului, de unde obține un venit lunar de 14.200 de lei conform declarației sale de avere“.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult