Acasa Actualitate-Interna Elevii din învăţământul primar vor beneficia de transport gratuit la şcoală

Elevii din învăţământul primar vor beneficia de transport gratuit la şcoală

scris de Misu Andrei
75 afisari

Elevii din învățământul primar vor beneficia de transport gratuit la școală, începând din prima zi a anului școlar 2022-2023.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, care prevede că elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport specializat de la sau până la unitatea de învăţământ, cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.

„În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare sau confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ.

Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale”, stipulează legea.

Prevederile vor intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 – 2023.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS