Acasa Actualitate-Interna Elicopterele SMURD vor efectua intervenții și noaptea

Elicopterele SMURD vor efectua intervenții și noaptea

scris de Misu Andrei
53 afisari

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat, luni, că aeronavele SMURD vor putea efectua intervenții atât ziua, cât și noaptea, după ce patru piloți în rezervă au acceptat să revină în sistem pe posturile de comandant de aeronavă. Astfel, 6 aeronave vor fi disponibile în România.

„Am luat legătura cu piloți rezerviști care au ieșit la pensie odată cu legea care a deschis ușa foarte larg pentru angajații Ministerului și au accepat să revină în sistem”, a anunțat ministrul de Interne.

Potrivit lui Marcel Vela, este vorba despre 4 piloți care vor prelua posturile de comandant pe aeronavă SMURD.

„Elicopterele SMURD din Iași, Arad, Craiova și Constanța să poată executa misiuni de noapte pentru salvarea pacienților sau a celor accidentați. În acest moment, putem anunța cetățeni că în acest semestru vor opera și cele 4 elicoptere de pe aeroport către aeroport. Pe lângă cele din Târgu Mureș și București, iată că vom avea 6 aeronave disponibile pentru a acoperi teritoriul României”, mai explică Marcel Vela, potrivit Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult