Acasa Actualitate-Interna Este obligatorie masca de protecție în cabina de vot?

Este obligatorie masca de protecție în cabina de vot?

scris de Misu Andrei
88 afisari

Alegerile locale 2020 se vor desfășura pe 27 septembrie, iar cei care se vor prezenta la urne vor trebui să poarte masca de protecție în cabina de vot. Cetățenii care se vor prezenta la vot fără mască de protecție vor avea la dispoziție maști din partea autorităților, dar și dezinfectant.

„Vor fi asigurate măşti pentru acei cetăţeni care nu au masca la ei şi li se vor pune la dispoziţie masca şi substanţele dezinfectante pe perioada exercitării dreptului de vot, deoarece dreptul de vot se exercită în spaţii închise, în spaţiile în care sunt organizate secţiile de votare”, a declarat Ludovic Orban în luna august.

Cine refuză să poarte mască nu va fi lăsat în secția de votare
Cei care doresc să voteze la alegerile locale trebuie să țină cont de faptul că nu li se va permite accesul în secția de votare dacă refuză să poarte mască de protecție.
„Nimeni nu va fi împiedicat să voteze, însă purtarea măștii în interiorul secției de vot este una din măsurile minime necesare pentru a proteja comisia care va stă în interiorul secției ore în șir precum și alegătorii care vor fi în interiorul secției așteptând să ajungă la urne. Dacă cineva nu vrea să poartă masca de protecție în interiorul secției înseamnă că acesta va riscă viață celor din jur, inclusiv a membrilor comisiei de vot. În acest caz președintele comisiei va trebui să respecte legislația și să nu permită celor fără masca să între în secția de vot, iar la intrare trebuie să existe o rezervă de măști în cazul în care cineva dintr-un motiv sau altul nu are masca, așa cum prevede Legea 135 / 2020”, a explicat șeful DSU, Raed Arafat.

Obligativitatea purtării măștii în secția de votare, stabilită prin hotărâre de guvern

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult