Acasa Actualitate-Interna Euro înregistrează un nou maxim istoric

Euro înregistrează un nou maxim istoric

scris de Misu Andrei
50 afisari

Euro a înregistrat azi un nou record la cursul BNR. Este cotat la 4,8595 pentru un leu, foarte aproape de pragul psihologic de 4,86.

Cursul valutar o ia razna. Câţi lei costă euro?

Cursul valutar o ia razna. Câţi lei costă euro?

Adrian Bența, analist economic, spune că este unul din efectele faptului că în România se consumă multe produse de import.

„Nu e un lucru nou, de 3-4 ani tot discutăm despre deprecierea leului. Am văzut că anul acesta a fost relativ stabil peste vară, dar probabil unii operatori economici au început importuri pentru activitatea de toamnă și atunci începe această depreciere a cursului de schimb”, a spus Bența la Digi24.

Întrebat dacă modificările din Parlament pe rectificarea bugetară, care prevăd majorarea pensiilor cu 40%, în loc de 14%, cât a prevăzut Guvernul, au avut impact pe cursul valutar, Bența a răspuns: „Întotdeauna o dispută politică care se accentuează, pentru că urmează două rânduri de alegeri, influențează investitorii. Pot să existe și situații în care investitorii să-și retragă capitalurile, dar probabil acestea sunt influențate în principal de criza economică și în secundar de disputa politică, dar asta nu înseamnă că nu există un efect”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult