Acasa Actualitate-Interna Euronews va lansa un canal TV de știri în România

Euronews va lansa un canal TV de știri în România

scris de Misu Andrei
79 Afisari

Euronews, cel mai important canal internațional de știri din Europa, a anunțat că va lansa în curând un post independent de știri în România în colaborare cu Universitatea Politehnica din București. Euronews România va fi un post independent de știri, destinat publicului vorbitor de limba română, potrivit unui comunicat al UPB, transmis de Agerpres.

 

Ediţia în limba engleză a Euronews este deja disponibilă pentru milioane de români, însă noul proiect îşi propune să aducă publicului local un mix relevant de ştiri europene difuzate în limba română. Astfel, Euronews România va prezenta publicului știri locale, regionale și internaționale prin TV și platforme digitale.

Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local.

Redactorul-şef al canalului românesc va fi recrutat de Euronews şi va fi angajat al staţiei-mamă.

Dezvoltat în parteneriat cu Politehnica din București

Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană şi va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente, UPB Sigma TV.

Euronews va distribui conţinut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media româneşti alături de conţinutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza preponderent conţinutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conţinutul realizat local în articolele referitoare la România.

Universitatea Politehnica din București are peste 30.000 de studenţi și este una dintre cele mai mari universități din România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult