Acasa Actualitate-Interna Evaluare Națională 2021: Elevii sunt debusolați și se așteaptă la rezultate dezastruoase

Evaluare Națională 2021: Elevii sunt debusolați și se așteaptă la rezultate dezastruoase

scris de Misu Andrei
85 afisari

Patru luni şi jumătate, atât a mai rămas până când elevii de gimnaziu vor susţine primul examen important din viaţa lor. Însă testarea după modelul PISA se dovedeşte o problemă cu multe necunoscute pentru copii, profesori şi părinţi deopotrivă. Pe de-o parte, o astfel de examinare după standarde internaţionale este binevenită, spun profesorii. Doar că elevii ar fi avut nevoie şi de pregătire pe măsură. În timp ce părinţii se tem că subiectele sunt complicat de rezolvat în două ore, elevii sunt dezarmaţi şi se aşteaptă la rezultate dezastruoase.

Se anunță o vară de foc pentru elevii care vor susţine, în iunie, Evaluarea Naţională. Mai sunt patru luni, însă copiii nu ştiu nici acum ce să înveţe. Manualele nu urmăresc programa de examen, iar profesorii nu ştiu ce să le predea.

„Poate că ar fi mai bine ca acum, pe semestrul 2, orele pe care le vom desfășura, sperăm, în sistem face to face să aibă și o pondere importantă de recapitulare, fixare a noțiunilor. Această generație nu a avut manuale pe bancă la începutul anului școlar în niciunul dintre anii pe care i-au parcurs în școală. Cred că este obligatoriu, cât de rapid, Ministerul să ne comunice ce avem de făcut, care este materia pe care trebuie să o parcurgem, dacă vom avea sau nu la dispoziție acest buget de ore remediale și cât de repede, apariția testelor de antrenament”, spune Ioana Neacșu, profesor de matematică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult