Acasa Actualitate-Interna Explicații pentru numărul mare de cazuri de COVID-19 în București

Explicații pentru numărul mare de cazuri de COVID-19 în București

scris de Misu Andrei
68 afisari

Numărul cazurilor de COVID-19 e în ușoară scădere în țară, dar rămâne aproape de pragul de 2.000 de infectări noi pe zi în București. Managerul Institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, a vorbit la Digi24 despre posibilele explicații ale acestui fenomen.

„E mai bine decât ieri, dar dacă comparăm situația din București cu datele din alte orașe, lucrurile nu pot fi, cel puțin pentru spitalele din București, bune. La Institutul Marius Nasta nu resimțim o scădere a numărului de solicitări pentru internare, dar nici o scădere a numărului de pacienți care se prezintă ca fiind simptomatici”, a spus Beatrice Mahler.

„E foarte important să vedem care e numărul de laboratoare care fac testare în celelalte orașe și să evaluăm cifrele în acest context. E bine că n-am ajuns la 10.000, că suntem pe un trend ușor descendent, dar trebuie să privim cu mare atenție aceste cifre și e nevoie de multă responsabilitate în ceea ce privește testarea, dar aici trebuie să facem eforturi să creștem capacitatea de testare sau să diversificăm metodele de testare”, a adăugat ea.

Mahler vine și cu posibile explicații pentru numărul mare de cazuri din București.

„Suntem la câteva zile de la momentul minivacanței de 1 decembrie, pe care o parte am petrecut-o acasă, o parte în alte localiți. Știm că plecarea din Capitală e un obicei în aceste minivacanțe. Pe de altă parte, în Capitală se testează mult mai mult și mai mulți locuitori își permit să plătească și să facă teste la cerere. Vedem oam care au posibilități diferite, educație diferită și acces la servicii de sănătate pe care, poate, alte părți ale țării nu le au.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult