Acasa Actualitate-Interna Explicații pentru poluarea crescută din București din ultimele 24 de ore

Explicații pentru poluarea crescută din București din ultimele 24 de ore

scris de Misu Andrei
108 afisari

A fost constatat un nivel mare de poluare, marți seară, în București. Situația a fost semnalată de o platformă independentă pentru măsurarea calității aerului din Capitală. Și miercuri dimineață, în centrul Capitalei, nivelul particulelor PM 2,5 era destul de ridicat, ajungând la 87, conform datelor aceleiași platforme de măsurare a calității aerului.

Marți seară, în centrul orașului și în sud, nivelul particulelor PM 2,5 a ajuns la 100. Aceste particule se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni și riscă să provoace probleme de sănătate.

Nivelul acestor particule a fost, de altfel, ridicat la toate punctele de măsurare a calității aerului din București, cu niveluri de peste 80-90. Și miercuri  dimineață, în centrul Capitalei, nivelul particulelor PM 2,5 era destul de ridicat, ajungând la 87.

Andrei Corlan, consilier la Garda Națională de Mediu, a explicat la Digi24 că în ultima perioadă, fiind iarnă, pe fondul temperaturilor scăzute și al cadrului atmosferic care împiedică dispersia poluanților, pot fi acumulări importante de poluanți la nivelul solului.

„Iarna sunt cele mai multe depășiri ale valorilor limită ale PM 10, pentru că se cumulează emisiile din toate categoriile de surse – trafic, industrie, încălzire rezidențială.

Sunt zone în București unde încălzirea rezidențială se face pe lemn.

După verificarea de ieri, o echipă a Gărzii de Mediu a identificat un operator economic a cărui activitate ar fi putut influența valorile de la stația Lacul Morii”, a declarat Corlan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult