Acasa Actualitate-Interna Florin Cîțu: „Aș vrea să ne uităm la 1 august pentru renunțarea la purtatul măștii”

Florin Cîțu: „Aș vrea să ne uităm la 1 august pentru renunțarea la purtatul măștii”

scris de Misu Andrei
74 afisari

Premierul Florin Cîțu spune că o decizie privind renunțarea la masca de protecție în aer liber ar putea fi luată pentru 1 august, în funcție de numărul românilor vaccinați până în acel moment.Întrebat dacă ar putea fi luată decizia renunțării la portul măștii de protecție în orașe, de la 1 iunie, Cîțu a răspuns: „Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mișcă lucrurile, dar aș vrea să ne uităm la 1 august pentru renunțarea la purtatul măștii”.

El a dat exemplul Israelului, unde s-a renunțat la obligativitatea portului măștii după ce aproape 60% din populație s-a vaccinat. Declarația a venit în contextul în care premierul vobea despre posibile măsuri de relaxare de la 1 iunie, inclusiv despre facilități pentru persoanele vaccinate.

„E clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie”, a spus Cîțu. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a adăugat el.

1 comentariu

Ion 06-05-2021 - 14:14

Vrea sa ii dedice masca lui Mugur Isarescu …de ziua lui…Catu-Matu tot om de nimic moare…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult