Acasa Actualitate-Interna Florin Cîțu: Dobânzile scad, inflația scade, moneda s-a stabilizat, ne împrumutăm mai ieftin, lucrurile merg bine

Florin Cîțu: Dobânzile scad, inflația scade, moneda s-a stabilizat, ne împrumutăm mai ieftin, lucrurile merg bine

scris de Misu Andrei
133 afisari

Turbulenţele care există la nivel mondial nu ar trebui să ne îngrijoreze pe termen scurt şi veţi vedea că dobânzile scad, inflaţia scade, ne împrumutăm mai ieftin, lucrurile merg bine, a declarat, vineri, ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

„Pe mine m-a îngrijorat ce s-a întâmplat cu moneda naţională în ultimii 3 ani, când a venit de la 4,5 (lei/euro – n. r.), parcă, la 4,79 (lei/euro – n. r.) când a plecat PSD. Inflaţia pe care ne-au lăsat-o cei de la PSD, cea mai mare din lume, aia ne îngrijorează, dobânzile care au venit de la zero la 5,40% ne-au îngrijorat. Dar vedeţi că, în ultimele patru luni, dobânzile scad în fiecare zi, moneda naţională s-a stabilizat. Există, este adevărat, turbulenţe la nivel global, dar eu nu cred că ar trebui să ne îngrijoreze ce se întâmplă acum pe termen scurt, pentru că, dacă mă uit, chiar şi acum mă uitam la preţul la motorină şi benzină, în continuare scăzut. Deci, nu se vede din transfer către preţuri, aşteptăm şi cifrele pe inflaţie, dar veţi vedea că dobânzile scad, inflaţia scade, ne împrumutăm mai ieftin, lucrurile merg bine”, a spus Cîţu.

El a precizat, pe de altă parte, că s-a ajuns la actualul deficit comercial pentru că în ultimii trei ani a avut loc stimularea economiei artificial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult