Acasa Actualitate-Interna Florin Cîțu: România nu recunoaște anexarea ilegală a peninsulei de către Rusia

Florin Cîțu: România nu recunoaște anexarea ilegală a peninsulei de către Rusia

scris de Misu Andrei
104 Afisari

Premierul Florin Cîțu a declarat, într-un discurs susținut luni la summitul “Platforma Crimeea”, că România se alătură acestei initiative și că susține ferm implementarea politicii de nerecunoaștere a anexării ilegale a peninsulei de către Rusia.

“Este o plăcere să mă aflu astăzi în Kiev și să particip la acest eveniment important atât pentru Ucraina, cât și pentru comunitatea internațională. Profit de această ocazie pentru a anunța că, astăzi, România aderă la Platforma Internațională Crimeea.

După cum știți, România a fost și va continua să fie un susținător ferm al suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. În același timp, România rămâne ferm angajată în implementarea politicii de nerecunoaștere a anexării ilegale a Crimeei de către Federația Rusă.

România susține aspirațiile Ucrainei de a deveni membru al comunității europene și euro-atlantice. România a fost primul stat membru UE care a ratificat Acordul de Asociere între UE și Ucraina. De asemenea, Summitul NATO de la București a recunoscut dreptul Ucrainei de a deveni membru al Alianței, atunci când vor fi îndeplinite condițiile.

1 comentariu

stefan 23-08-2021 - 21:33

Parerea mea este ca Catu este un idiot din moment ce chiar la 23 August 2021 ( 23 August 1939 Pactul fascisto-sovietic !) Catu bate campii cu provincii care nu ne intereseaza. Intereseaza doar Bucovina de Nord, vechi teritoriu romanesc care acum este la Ucraina, tara care niciodata in Istorie nu a detinut acest teritoriu. Garantiile merkeliste sunt deasemenea imbecilitati! Desteapta-te romane! Regret ca P R E S A sta cu capul in nisip cand este vorba despre Bucovina noastra!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult