Acasa Actualitate-Interna Florin Cîțu: Vom fi printre singurele țări UE care vor primi toți banii din PNRR

Florin Cîțu: Vom fi printre singurele țări UE care vor primi toți banii din PNRR

scris de Misu Andrei
144 Afisari

Premierul Florin Cîțu a declarat că România va fi printre singurele țări din UE care va atrage toți cei 29,2 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că acest plan reprezintă soluția cea mai bună  pentru accelerarea creșterii economice. Cîțu va pleca în zilele următoare la Bruxelles pentru a negocia  proiectele din PNRR, informează Agerpres.

„Voi pleca la Bruxelles zilele următoare. Pandemia va trece, avem dozele şi va trece această situaţie şi trebuie să ne gândim la cum accelerăm creşterea economică în perioada următoare. Soluţia pe care o avem acum este de a avea un PNRR de succes, să atragem cei 29,2 miliarde şi vă spun că se poate şi eu cred că vom fi printre singurele ţări din Uniunea Europeană care va atrage toţi aceşti bani”, a declarat Florin Cîțu.

Șeful guvernului a spus că România va putea, cu ajutorul banilor atrași prin PNRR, să accelereze sau să consolideze creșterea economică.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat că România va depune la Comisia Europeană Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe 31 mai.

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost adoptat în coaliția de guvernare, cu proiecte în valoare de 29 de miliarde de euro. PNRR urmează să fie depus la Comisia Europeană luna viitoare. Premierul și ministrul Fondurilor Europene vor merge la Bruxelles în această săptămână pentru a negocia proiectele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult