Acasa Actualitate-Interna Gabriel Bivolaru, ex-deputat PSD, trimis în judecată de DNA pentru evaziune fiscală

Gabriel Bivolaru, ex-deputat PSD, trimis în judecată de DNA pentru evaziune fiscală

scris de Misu Andrei
61 Afisari

DNA a trimis în judecată a mai multor persoane pentru evaziune fiscală, într-un dosar cu prejudiciu de 18 milioane de lei. Potrivit surselor „Adevărul”, printre aceștia e și Gabriel Bivolaru, ex-deputat PSD.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: Persoană fizică, administrator în fapt al SC Romeco International Service Company SRL, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, SC ROMECO INTERNATIONAL SERVICE COMPANY SRL, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată”, precizează comunicatul DNA. Potrivit surselor „Adevărul”, Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, e administratorul Romeco International Service Company SRL.

De asemenea, tot comunicatul DNA mai menționează trimiterea în judecată pentru evaziune a „trei persoane fizice, administratori ai unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În cursul anului 2010, unul dintre inculpați, administrator al societății comerciale SC Romeco International Service Company SRL, ar fi inițiat, conceput și pus în aplicare un circuit fraudulos de valorificare a unei cantități de motorină EURO 5, aflată în regim scutit de la plata accizelor, în scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul statului”, arată procurorii.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție mai arată că, „acesta, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați și a altor persoane, ar fi achiziționat o cantitate de 13.246 tone motorină Euro 5 de la două societăți comerciale din România, pe care, ulterior, a evidențiat-o în documentele contabile ca fiind utilizată în procesul de producție a produsului „Combustibil Ecologic pentru Centrale Termice”. În realitate, motorina ar fi fost comercializată pe teritoriul României ca atare, destinatarii finali fiind societăți comerciale care aveau ca principal obiect de activitate distribuția carburanților prin intermediul stațiilor de carburanți, societăți de transport și ferme agricole”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult