Acasa Actualitate-Interna Gabriela Firea a anunțat primele măsuri în Capitală de teama răspândirii coronavirusului

Gabriela Firea a anunțat primele măsuri în Capitală de teama răspândirii coronavirusului

scris de Misu Andrei
123 afisari

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat primele măsuri în Capitală de teama răspândirii coronavirusului. Decizia vine după ce în București au fost confirmate două cazuri cu coronavirus. „Voi merge până la demiterea managerilor care nu respectă recomandărie şi deciziile”, a avertizat primarul, care a anunţat suspendarea activităţilor publice culturale şi sportive. Ea a spus că şcolile şi grădiniţele trebuie închise în Bucureşti şi că este mai bine să previi. 

„Putem să fim responsabili și înțelepți și să închidem școlile și grădinițele. O spun atât că primar, cât și că părinte și va spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu alte persoane. Va dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil are test pozitiv se va declanșa o adevărată groază a părinţilor şi a profesorilor?

Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus este imensă. Nu se poate face prevenție cu rezultate bune decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politică, nici de fotbal. E vorba despre viață oamenilor. Am văzut autorități care se tem să ia măsuri pentru că se tem să fie criticate. Eu îmi asum să fiu criticată. Pe rază municipiului București școlile și grădinițele trebuie închise. Noi nu putem impune, dar putem transmite această rugăminte, să facem această propunere. Această este propunerea noastră. O spunem clar și răspicat și nu ne e teamă de nico critică”, a declarat Firea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult