Acasa Actualitate-Interna Gabriela Firea amână anunțul privind taxa Oxigen

Gabriela Firea amână anunțul privind taxa Oxigen

scris de Misu Andrei
52 afisari

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că va anunța abia marți, într-o conferință de presă, ce decizie a luat cu privire la taxa Oxigen.

Joia trecută, Gabriela Firea a organizat un „referendum” pe Facebook, în urma căruia ar fi primit peste 15.000 de mesaje, dintre care 90% de renunţare la taxa Oxigen.

Dacă nu va renunţa la taxă, aceasta ar urma să intre în vigoare de la 1 martie. Începând cu această dată, maşinile sub Euro 4 vor plăti vinieta, iar maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului. Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021.

Mai mult, potrivit unui amendament al acestui proiect, maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2, nu vor mai avea voie deloc în Bucureşti de la 1 ianuarie 2022, iar pentru cele Euro 3 restricţia este valabilă din anul 2024.

Potrivit aceluiasi amendament, sunt exceptate de la plata vinietei scuterele si motocicletele, dar si autovehiculele cu norma de poluare Euro 3 care funcţionează cu GNL, GNC şi GPL.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult